PPM köpstoppar två fonder

Jonas Lindmark 2016-10-31 | 15:29
Facebook Twitter LinkedIn

Fondeum Mixed Fund samt GFG Global Medium Risk Fund går tills vidare inte att välja på premiepensionens fondtorg. Bakgrunden är att Pensionsmyndigheten efter skandalen hos Falcon Funds på Malta gjort en riskanalys och granskat om även andra fonder haft snabb uppbyggnad av kapital via aggressiv försäljning, om fonderna bara finns på fondtorget samt om fonderna har innehav som är svåra att få information om. Nu görs en utredning om de två fonderna bryter mot samarbetsavtalet.
"Sparare med innehav i dessa fonder får med anledning av köpstoppet ett brev hemskickat med information. Av brevet framgår att fonderna inte kan väljas för nya köp men att den som vill kan byta från fonderna till någon av övriga fonder på fondtorget eller till det statliga förvalsalternativet AP7 Såfa" säger Mat

s Öberg, chef för Pensionsmyndighetens fondenhet.

Läs mer: Pensionsmyndigheten

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar