38 nya miljarder till PPM-spararna

Jonas Lindmark 2016-12-06 | 10:36
Facebook Twitter LinkedIn

Med start måndag 12 december sätts 38 miljarder kronor in på PPM-spararnas konton, pengar som inbetalats baserat på inkomster under år 2015. Den som vill byta fonder innan de nya pengarna placeras behöver göra det senast torsdagen den 8 december. Ändringar som begärs från den 9 december läggs på kö och genomförs tidigast den 14 december.

Insättningen är i snitt 6.714 kronor per person och går till 5,7 miljoner PPM-konton. Nya fondandelar till varje pensionssparare köps baserat på senaste fondval. Maximal insättning till premiepensionen är i år 10.894 kronor.

"Att välja premiepensionsfonder är en möjlighet och inte en ingen skyldighet. Vill du inte välja fonder själv så finns det statliga förvalet AP7 Såfa, som är en global fondportfölj med låg avgift som passar ett lå

ngsiktigt sparande" säger Mats Öberg, chef för Pensionsmyndighetens fondenhet.

Läs mer: Pensionsmyndigheten

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar