Allra tar tillbaka lovord om egna fonderna

Jonas Lindmark 2017-02-03 | 15:16
Facebook Twitter LinkedIn

PPM-förvaltaren Allra tar tillbaka påståenden om hur bra den egna förvaltningen har varit och lanserar istället ett åtgärdspaket för hela fondverksamheten, efter hård kritik mot fondföretagets marknadsföring i Svenska Dagbladet. Bolaget styrelse har beslutat om ett åtgärdspaket som ska sjösättas under första kvartalet 2017, som både innehåller att lansera indexfonder och att identifiera vad som kan göras för att förbättra den aktiva förvaltningen. Dessutom ska bolaget utreda att införa jämförelseindex för fonderna.
Kritiken i SvD gäller bland annat att de båda PPM-fonderna Allra Strategi Modig och Allra Strategi Lagom har utvecklats dåligt jämfört med andra fonder i samma kategori, samtidigt som bolaget sade sig ha en mycket stark fondförvaltning. Fonderna beskrivs i fondfaktablade

n som aktiefonder med global inriktning men värdeutvecklingen har varit klart sämre än världsindex, MSCI World Net Return.

Läs mer: SvD Näringsliv

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar