PPM köpstoppar Allras fonder

Jonas Lindmark 2017-02-14 | 22:15
Facebook Twitter LinkedIn

Fondbolaget Allras fyra fonder går för tillfället inte att välja på premiepensionens fondtorg. Skälet är att Pensionsmyndigheten utreder om bolaget följer samarbetsavtalet. Omkring 130.000 PPM-sparare har valt någon av Allras fonder och deras fondandelar där är värda cirka 19 miljarder kronor. Om fondbolaget inte följer samarbetsavtalet kan bolagets fonder avregistreras från fondtorget.

Pensionsmyndigheten har ställt 13 frågor till Allra, som har tid på sig fram till fredag 24 februari att svara. Frågorna gäller bland annat ovanliga innehav i Allras fonder. Ett annat skäl till att fonderna nu köpstoppas är en stor mängd kundklagomål mot Allra via Pensionsmyndighetens kundservice. Sparare med innehav i Allras fonder kommer att få ett brev från Pensionsmyndigheten om att de kan

byta till någon annan fond.

Läs mer: Pensionsmyndigheten

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar