Lagerstam nekades att granska Allra

Jonas Lindmark 2017-03-15 | 11:47
Facebook Twitter LinkedIn

Allras huvudägare ändrade sig torsdag förra veckan och sade plötsligt nej till att anlita finanskonsulten Catharina Lagerstam som oberoende granskare, vilket gjort att alla externa styrelseledamöter som kom in förra året nu har lämnat Allras styrelse, skriver SvD Näringsliv.

Redan i februari lämnade ordföranden Ebba Lindsö och tidigare justitieministern Thomas Bodström styrelsen. Förslaget att utse Catharina Lagerstam kom från styrelsens revisionsutskottet med ordförande Karin Moberg, som även är ledamot i styrelsen för SBAB Bank. På styrelsemötet i torsdags hade huvudägarna och kompanjonerna Alexander Ernstberger och David Persson Rothman, som tillsammans äger omkring 80 procent av Allra genom bolag, enligt SvD ändrat sig och bestämt sig för att riva upp beslutet. Orsaken var

enligt tidningen att de ville undvika att Lagerstam tar hjälp av Håkan Thorsell på Handelshögskolan i Stockholm, eftersom han tidigare varit skarp i sin kritik av Oak Capital som har personkopplingar till Allra.

Läs mer: Svenska Dagbladet

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar