PPM säger upp avtalet med Allra

Jonas Lindmark 2017-03-16 | 16:01
Facebook Twitter LinkedIn

Fondbolagen Allras fyra fonder avregistreras från premiepensionens fondtorg och samarbetsavtalen sägs upp med omedelbar verkan, meddelar Pensionsmyndigheten. Efter en dryg månad med ett stort antal negativa nyheter i främst Svenska Dagbladet, informerade Pensionsmyndigheten om beslutet på en hastigt tillkallad presskonferens torsdag eftermiddag. Fondbolaget kommer även senare att polisanmälas.

Motiveringen är att Pensionsmyndigheten inte anser att fonderna är lämpliga att vara på fondtorget, eftersom fonderna ser ut att ha använts för att berika fondbolagets ägare istället för pensionsspararna. En strid ström negativa nyheterna om Allra började publicerar i slutet på januari och 14 februari stoppade Pensionsmyndigheten tillfälligt möjligheten för PPM-sparare att investera i All

ras fonder. Den negativa rapporteringen har tilltagit i styrka den senaste veckan.

Läs mer: Pensionsmyndigheten

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar