Beslut om nya regler för PPM

Jonas Lindmark 2017-12-14 | 9:39
Facebook Twitter LinkedIn

Riksdagens pensionsgrupp har beslutat att göra om premiepensionen för att ge bättre trygghet och högre framtida pensioner, skriver de sex riksdagspartierna på DN Debatt. Staten kommer ta ett större ansvar för att det inte ska kunna finnas oseriösa aktörer i PPM. Som ett första steg ska Pensionsmyndighetens 30-punktsprogram införas snarast, vilket innebär bland annat förbud mot telefonförsäljning, krav på 3 års historik för såväl fonder som fondbolag, samt ett tak för hur stor andel av fondens kapital som får ägas via PPM.

I ett andra steg kommer dagens öppna fondtorg göras om till ett tryggt fondtorg med kontrollerade och professionellt upphandlade fonder. En konsekvens av dessa åtgärder är att antalet fonder kommer minska avsevärt. De sex riksdagspartier som stöder den långsik

tiga överenskommelsen om det statliga pensionssystemet är: Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet, Kristdemokraterna, Miljöpartiet och Socialdemokraterna.

Läs mer: Dagens Nyheter

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar