Premiepensionens fem bästa fonder 2018

Jonas Lindmark 2018-03-13 | 19:31
Facebook Twitter LinkedIn

Småspararguiden har valt ut de fonder som är valbara inom premiepensionen hos Pensionsmyndigheten (PPM) och ger hög andel aktiesparande med lägst avgifter och bra riskspridning. Bäst är icke-väljarnas alternativ AP7 Såfa, som dock ger högt risktagande på grund av hävstång på 125 procent för alla under 55 år.

Övriga fyra fonder på listan är: (2) Handelsbanken Pension, generationsfonder som bara kostar 0,01 procent per år. (3) Länsförsäkringar Global Indexnära, som inte är en generationsfond utan fortsätter investera enbart i aktier. (4) AMF Världen, för dig som vill fokusera på hållbarhet. (5) Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära, för dig som vill sprida pengarna i länder som förväntas få högre ekonomisk tillväxt.

I en separat artikel har Småspararguiden även ut

sett de fem sämsta (se "Premiepensionens fem värsta skitfonder 2018").

[mina kommentarer till urvalet av de 5 bästa PPM-fonderna finns i krönikan "Sverigefond bättre än global indexfond", länk ovan till höger. -JL]

Läs mer: Småspararguiden

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar