PPM-handeln stänger 4 maj

Jonas Lindmark 2018-05-03 | 12:22
Facebook Twitter LinkedIn

Torsdag 3 maj är sista dagen att göra fondbyten inom premiepensionen hos Pensionsmyndigheten (PPM) innan systemet stängs för placering av förra årets rabatter och arvsvinster. Fondbyten som beställs fredag 4 maj och därefter köas därför och genomförs först efter att den gemensamma handel avslutats.

Handeln med de 7,1 miljarder kronor som ska placeras på pensionsspararnas PPM-konton startar måndagen den 7 maj och avslutas för de allra flesta den 8 maj. Men PPM-sparare som har någon fond hos ett fondbolag som rapporterar kurser långsamt får sin individuella handel fördröjd längre och på grund av Kristi Himmelsfärdshelgen kan många PPM-konton bli stängda hela veckan.

[årets pressmeddelande om denna stängning kom ovanligt sent, först vid 11-tiden den 3 maj. I maj 2006 blev

kritiken hård eftersom informationen var dålig och stängningen råkade inträffa samtidigt som ett börsras, mer om detta i "Både stark och svag kritik mot PPM", länk ovan till höger. -JL]

Läs mer: Pensionsmyndigheten

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar