Nordea sämst av bankerna på hållbarhet

Jonas Lindmark 2018-11-06 | 11:47
Facebook Twitter LinkedIn

De svenska bankerna har i snitt kommit drygt halvvägs med sitt hållbarhetsarbete, enligt en granskning gjord av Fair Finance Guide. Bäst av storbankerna är Swedbank med i genomsnitt 64 procent och sämst är Nordea med 47 procent. Anmärkningsvärt är att Nordea i år är sämst i 7 av 14 kategorier. Danske Bank har sedan förra året gjort många förbättringar och avancerat från sista till näst sista plats. I topp är Ekobanken och JAK Medlemsbank.

Fair Finance Guide drivs av organisationen Sveriges Konsumenter med finansiering av Sida och stöd från bland annat Amnesty och Naturskyddsföreningen. Detta är femte året som granskningen görs och i år bygger den på en kartläggning av andelen principer, standarder och konventioner som bankerna har lovat följa på 14 hållbarhetsområden, bland ann

at klimatförändringar, skatteflykt, mänskliga rättigheter och biologisk mångfald.

Läs mer: Fair Finance Guide

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar