East Capital förvärvar Monyx

Jonas Lindmark 2018-12-12 | 11:23
Facebook Twitter LinkedIn

East Capital Holding köper det svenska fondföretaget Monyx, bestående av Monyx Asset Management AB samt Nordic Fund Services SA, från dess ägarbolag danska NewCap. Monyx förvaltar 30,4 miljarder kronor per 11 december i nordiska och globala aktie- och räntefonder registrerade i Luxemburg. Av detta är 60 procent premiepension hos Pensionsmyndigheten (PPM). Monyx kommer att kvarstå som ett separat bolag, men ytterligare detaljer om planerna presenteras först efter att Finansinspektionen godkänt ägarbytet, enligt pressmeddelandet.

”Vi är glada att bli ägare av Monyx och därmed lägga till ett nytt förvaltningsteam och varumärke till East Capital gruppen. Vi planerar att utveckla och ge stöd till Monyx förvaltning genom att tillföra ekonomiska resurser för ytterligare satsning på in

vesteringsteamet” säger Albin Rosengren, partner på East Capital.

Läs mer: East Capital

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar