Mer realtid

Nu börjar vi visa Morningstars egen realtid. Dels ökar vi till 11 börser, inklusive populära Bombay och Moskva. Dels visas alla även i dollar och kronor.

Jonas Lindmark 2009-10-03 | 0:00
Facebook Twitter LinkedIn
I samband med övergången till nya Morningstar.se byter vi leverantör av data om internationella börser till den interna källan Morningstar Quotes. Som tidigare visas dessa börsindex med 15 minuters fördröjning, men i övrigt finns tre nyheter.

Mest synligt är att tabellen visas i övre vänstra hörnet på alla sidor på sajten. Det är tänkt som en signal att Morningstar numera är ett globalt företag med verksamhet i 19 länder, där databaserna ständigt uppdateras med ny information.

Tre valutor

Antalet börsindex ökar från 7 till 11 och de fyra nykomlingarna är tillväxtmarknaderna Bombay, Hongkong, Johannesburg och Mos

kva. Urvalet är begränsat av utrymmes- och kostnadsskäl, men borde täcka in alla viktiga marknadsrörelser.

En viktig finess med tabellen är att den visar alla börsindex inte bara i lokal valuta (vilket media normalt gör), utan även omräknade till USA-dollar och svenska kronor. Även omräkningen är gjord med hjälp av realtid men 15 minuters fördröjning, så att tabellen speglar aktuell utveckling globalt på både aktie- och valutamarknaden.

Klicka på en av flaggorna i tabellen så kommer du till en egen sida med mer information om utvecklingen på dessa 11 aktiebörser. Två diagram på sidan ”Börser” visar dels utvecklingen det senaste dygnet, dels den historiska utvecklingen i ett längre perspektiv. Även diagrammen tar hänsyn till skillnader i valutakurser genom att räkna om alla börsindex till svenska kronor.

Förvärv i december 2008

Övergången till en ny källa för realtid är logisk eftersom amerikanska Morningstar Inc i december 2008 förvärvade brittiska Tenfore Systems, som är specialiserade på just sekundsnabb marknadsinformation. Läs mer på sajten www.tenfore.com.

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar