Bättre diagram med börser i realtid

Nu visar vi de senaste dagarnas utveckling på flera börser samtidigt, med alla index omräknade till svenska kronor.

Jonas Lindmark 2010-03-31 | 0:00
Facebook Twitter LinkedIn

Klicka på tabellen med flaggor uppe till vänster så kommer du till sidan ”Börser” som visar mer detaljer för elva utvalda aktiemarknader.


Där har våra tekniker nu skapat ett bättre diagram, som visar de senaste dagarnas utveckling för tre eller fyra börsindex samtidigt. I diagrammet visas alltid Stockholmsbörsen plus index från världens två största aktiemarknader i New York och Tokyo. Dessutom kan du välja ytterligare en marknad att jämföra med dessa.


Börserna i Asien öppnar tidigt på morgonen svensk tid, medan New York öppnar först på eftermiddagen. Nu syns tydligt hur börserna har påverkat varandra, via en gemensam t

idsskala. Diagrammet uppdateras automatiskt var tionde minut, så det går att använda sidan ”Börser” om man vill ha ett diagram som ger löpande koll på utvecklingen.


15 minuters fördröjning


Börsindex och valutakurser visas dock med fördröjning, normalt 15 minuter. Det är ett krav från de flesta aktiebörser eftersom de vill kunna ta mer betalt av kunder som vill se utvecklingen med snabbare uppdatering. Fast för fondsparare som ändå bara kan göra affärer en gång per dag är det ändå sällan viktigt att veta de senaste minuternas börsutveckling.


Leverantör är Morningstars dotterbolag Tenfore i London, som köptes för drygt ett år sedan. Genom att kombinera aktuell information från aktiebörser med utvecklingen på den globala valutamarknaden skapas en mer rättvis bild av hur värdet på ditt fondsparande förändras.

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar