Flera fonder i diagram

Fondfaktabladen ger nu möjlighet att skapa fler typer av diagram som jämför med både index och andra fonder.

Jonas Lindmark 2011-07-07 | 14:34
Facebook Twitter LinkedIn

En nyhet i dagens uppdatering av Morningstars faktablad (Quicktake) är att det nu går att lägga in andra fonder som jämförelse i diagrammen. Välj först en fond och klicka sedan på sidan ”Diagram”, så finns nu möjligheten att välja valfri annan fond att jämföra med på samma sätt som det redan har varit möjligt att välja extra jämförelseindex. Fondfaktabladen ger nu möjlighet att skapa fler typer av diagram som jämför med både index och andra fonder.


För att underlätta sökningen bland över 7700 fondklasser så finns en äkta fritextsökningen. Det betyder att sökningen även letar inuti orden, så till exempel så går det att skriva ”yss

” i rutan ”Filtrera fondlistan…” för att hitta alla fonder med Ryssland i namnet och ”erig” för att hitta alla fondnamn som innehåller Sverige. Detta kan vara användbart för att hitta till exempel indexfonder, eftersom vissa heter ”Aktieindexfond” och liknande.


Möjligheten att välja stapeldiagram (månad, kvartal eller år) blir nu mer intressant, eftersom det går att få överblick över skillnader under ett antal delperioder även mellan olika fonder. Det går att se upp till 5 dataserier samtidigt i diagrammet, till exempel jämföra värdeutvecklingen för tre fonder och två jämförelseindex.


Notera att fritextsökningen görs i din egen dator och kräver ganska mycket datorkraft, så det kan ta flera sekunder att hämta och filtrera listan med fonder. Hastigheten beror på typ av uppkoppling, hur snabb datorn är och vilken webbläsare som används (i detta fall är till exempel Firefox snabbare än Explorer).

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar