Helt ny info om livbolag

Nu börjar Morningstar visa nyckeltal även för de svenska livbolagen.

Jonas Lindmark 2012-06-14 | 16:29
Facebook Twitter LinkedIn
Det har varit svårt att hitta heltäckande jämförelser av traditionella livbolag. Under våren har vi på Morningstar samlat in all information som finns offentligt publicerad av de svenska livbolagen och nu börjar vi redovisa nyckeltal för både historisk avkastning och nuvarande finansiella ställning. Du hittar detta under ”Livbolag” i huvudmenyn.

Den nya avdelningen på Morningstar.se är nu i början märkt med ”Beta” för att markera dels att vi hoppas att få in synpunkter på hur jämförelsen kan förbättras, dels att det är många livbolag som ännu inte har rapporterat alla de nyckeltal som behövs i våra jämförelser.

Dessutom är det mång

a livbolag som har delat upp sina försäkringssparare i flera kollektiv, där avkastning och andra nyckeltal skiljer sig åt. Ofta rapporteras samma avkastning för alla kunder, trots att de verkliga resultaten efter avgifter skiljer sig. Ibland är det även svårt för de enskilda kunderna att avgöra vilket kollektiv deras försäkring tillhör. Denna information hoppas vi på Morningstar kunna förbättra under hösten.

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar