Svensk fondförmögenhet på ny rekordnivå

Jonas Lindmark 2019-05-10 | 9:04
Facebook Twitter LinkedIn

Den samlade fondförmögenheten i Sverige ökade under april med 219 miljarder kronor och uppgick vid utgången av april till rekordhöga 4643 miljarder, enligt månadsstatistiken från Fondbolagens Förening. Orsaken var främst stigande aktiekurser. Av det fondsparande som rapporteras till statistiken är 60 procent placerat i aktiefonder.

Nysparandet under april var 7,8 miljarder kronor, efter insättningar på nästan lika mycket i aktiefonder. Hela 6 miljarder netto gick till globalfonder, medan Europafonder och Nordenfonder hade utflöden. Övriga typer av fonder fick mer normala flöden, med undantag av indexfonder som fick ett mer än dubbelt så stort nettoinflöde än någon tidigare månad och ett nysparande på hela 25,7 miljarder kronor netto.

Läs mer:

uellt/pressrum/pressmeddelanden/svensk-fondformogenhet-pa-ny-rekordniva/"> Fondbolagens Förening

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar