Alla fyra åtalade i Allrarättegången frias

Jonas Lindmark 2020-01-31 | 11:36
Facebook Twitter LinkedIn

De fyra åtalade i Allrarättegången frias av tingsrätten på samtliga punkter, men åklagare Thomas Hertz meddelade att han med stor sannolikhet tänker överklaga, skriver SvD Näringsliv.

Det som började med en kritisk granskning i bland annat Svenska Dagbladet för tre år sedan har utvecklats till en av Sveriges största ekobrottsutredningar. Men åklagaren har, enligt tingsrättens dom, inte lyckats visa att den provision på 170 miljoner kronor som Allra betalade till mäklarfirman Oak Capital var för hög.
"Tingsrätten har bedömt att en förvaltare får betala 40 procent av det investerade beloppet i ett värdepappersköp i provision och att detta inte utgör ett överpris. Det borde inte ha blivit en tvistefråga i målet" säger Thomas Hertz. Han säger att han kan begära att hovrätten förordnar en sakkunnig i de frågor där tingsrätten har bedömt att domstolen saknar sakkunskaper.

Källa: Svenska Dagbladet

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar