Bornold startar ny sparplattform

Börsprofilen och sparekonomen Joakim Bornold kommer inom kort lansera en ny sparplattform - en plattform som beskrivs som en utmanare till Avanza och Nordnet. Anledningen? Bornold tycker nätmäklarna blivit för mycket "storbank". 

Johanna Englundh 2022-05-05 | 11:18
Facebook Twitter LinkedIn

pengar telefon

Tillsammans med Louise Hagsten, i dag marknadschef på Söderberg & Partners, har Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners, under ungefär ett års tid jobbat med sparplattformen Levler. Planen är att lanseringen ska ske i slutet på maj, enligt Di.

Inledningsvis är det nätmäklarnas och storbankernas fondkunder man vill åt, men på sikt är även aktiehandel.

”Vi börjar väldigt enkelt med fonder och ISK (investeringssparkonto). Sen kommer det att komma en rad andra saker. Känner man till min bakgrund så kan man gissa sig till att det kan röra sig om värdepappershandel, men vi kommer inte ha det från början”; säger Joakim Bornold som har rollen som ordförande för bolaget till Di.

"Det ska vara ett stort fondutbud till ett bra pris Jag tycker att nätmäklarna har blivit för mycket storbank, mer intresserade av att behålla marknadsandelar än att fortsätta utveckla bra och billiga tjänster till spararna", tillägger han.

Söderberg & Partners har i dag främst inriktning på ”private banking-segmentet”, med fondrådgivning till mer förmögna kunder. Levler vill rikta in sig på att få med sig småsparare som sköter handeln själva. Utbudet initialt är runt 2.300 fonder och siktet är inställt på 30.000 kunder innan 2023 är slut.

Louise Hagsten tar rollen som vd för Levler efter tolv års som marknadschef på Söderberg & Partners. Totalt nio anställda personer jobbar i dag för bolaget och de erbjuds också ett visst delägarskap.

Källa: Dagens industri 

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Johanna Englundh  är redaktör för Morningstar Sverige. Kom i kontakt med Johanna via mejl eller följ på twitter. 

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings