4 Warren Buffet-aktier att köpa

Berkshire Hathaway har släppt sin kvartalsrapport för första kvartalet 2022 denna vecka, vilket betyder att det är dags att leta igenom Berkshires senaste portfölj efter undervärderade Warren Buffett-aktier. Här kommer fyra. 

Susan Dziubinski 2022-05-18 | 12:46
Facebook Twitter LinkedIn

warren buffet

Det första kvartalet var tufft för investerare, men inte överraskande ett hektiskt för Berkshires investeringsteam, som praktiserade vad Warren Buffett har predikat: "Var rädd när andra är giriga och giriga när andra är rädda."

Berkshire initierade nya positioner i aktierna Citigroup C, Ally Financial ALLY, Occidental Petroleum OXY, HP HPQ, Markel MKL, McKesson MCK, Celanese CE och Paramount Global PARA och utökade sina andelar i Apple AAPL, Chevron CVX och General Motors GM, bland annat. Bland de aktier som såldes under första kvartalet sålde teamet helt och hållet sina positioner i AbbVie ABBV och Bristol-Myers Squibb BMY – och kanske mest slående, sålde sin långvariga position i Wells Fargo WFC. Teamet minskade också sin andel i Verizon VZ till nästan ingenting.

De flesta av de börsnoterade aktierna i Berkshire Hathaway – både nya köp och befintliga positioner – är rättvist värderade eller övervärderade, enligt Morningstars mätvärden.

4 intressanta Warren Buffet aktieurval

Dessa fyra aktier går att hitta i Warren Buffets portfölj enligt senaste kvartalsrapporten och är undervärderade i mitten på maj: 

  1. Citigroup C
  2. DaVita DVA
  3. Moody's MCO
  4. Paramount PARA

Här nedan följer lite om varför vi gillar var och en av dessa aktier till dessa priser, tillsammans med några viktiga Morningstar-mått. All data gäller den 16 maj 2022.

Citigroup

  • Morningstar Rating: ★★★★★
  • Morningstar Economic Moat Rating: Ingen
  • Moat Trend: Stabil
  • Morningstar Capital Allocation Rating: Standard
  • Industry: Bank–Diversifierad

Ett Warren Buffett-aktieval som köptes under första kvartalet i år, Citigroup, är ett pågående arbete: banken är mitt uppe i att sälja av flera konsumentenheter och fokuserar om på sin kärnverksamhet för internationella företagsbanker och sin nordamerikanska konsument- och globala förmögenhetsföretag.

"I slutet av denna process tror vi att banken kommer att bli lättare att förstå, strukturellt mer fokuserad och förhoppningsvis ha en mer förutsägbar och stabil avkastningsprofil", säger Morningstar senioranalytiker Eric Compton. Bankens komplexa historia har tyngt dess aktiekurs: Vi tror att Citigroup-aktien är värd 78 dollar, och den handlas i 5-stjärniga intervall när detta skrivs, vilket tyder på att det är betydligt undervärderat.

DaVita

  • Morningstar Rating: ★★★★
  • Morningstar Economic Moat Rating: Narrow
  • Moat Trend: Stabil
  • Morningstar Capital Allocation Rating: Standard
  • Industry: Sjukvårdsinrättningar

DaVita är en medelstor aktie som inte tar upp en stor plats i Berkshire Hathaways portfölj. Berkshire äger dock 38% av DaVitas aktie. DaVita är den största leverantören av dialystjänster i USA. Med sitt stora nätverk, rykte för kvalitet och omfattande läkarrelationer har företaget skapat ett snävt Morningstar Economic Moat Rating, säger Morningstars senioranalytiker Julie Utterback.

Även om bolaget rapporterade svagare resultat för första kvartalet än vad marknaden förväntade sig på grund av ökat kostnadstryck och ökningen av varianten av omicron coronavirus, bibehöll ledningen sin guidning för helåret. Vi tilldelar DaVita-aktien en uppskattning av fair value på 116 dollar.

Moody's

  • Morningstar Rating: ★★★★
  • Morningstar Economic Moat Rating: Wide
  • Moat Trend: Stabil
  • Morningstar Capital Allocation Rating: Exemplariskt
  • Industry: Finansiell data och börser

Makroekonomisk volatilitet och stigande räntor tynger emissionsutsikterna för denna ledande leverantör av kreditbetyg på räntebärande värdepapper. Vi tycker ändå att Moody's breda ekonomiska vallgrav är stabil, tack vare bolagets starka konkurrensposition och solida rörelsemarginal, säger Morningstar-analytikern Rajiv Bhatia. Vi tror också att Moody's-aktien – som Berkshire Hathaway äger mer än 13% av – är undervärderad. Vi tilldelar Moody's aktie en uppskattning av verkligt värde på 350 dollar.

Paramount

  • Morningstar Rating: ★★★★★
  • Morningstar Economic Moat Rating: Narrow
  • Moat Trend: Negativ
  • Morningstar Capital Allocation Rating: Standard
  • Industry: Underhållning

Precis som Citigroup var Paramount en aktie som köptes under första kvartalet 2022. Företaget fick en solid start 2022 med imponerande tillväxt i Paramount+, och dess expansion direkt till konsument kompenserade för svaga resultat i dess tv och studio företag. Vi tror att Paramount har skapat en smal ekonomisk vallgrav, tack vare sin världsomspännande portfölj av sändnings- och kabelnät, produktionsstudior och innehållsbibliotek, säger Morningstars senioranalytiker Neil Macker. Vi tror att Paramount-aktien är värd 58 dollarper aktie idag. Även efter att ha njutit av en prisuppgång efter nyheterna om Berkshires köp, ser aktien fortfarande undervärderad ut.

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
AbbVie Inc164,66 USD0,25Rating
Ally Financial Inc38,71 USD6,73Rating
Apple Inc167,04 USD-0,57Rating
Berkshire Hathaway Inc Class A604 144,00 USD0,64Rating
Berkshire Hathaway Inc Class B399,89 USD0,54Rating
Bristol-Myers Squibb Co48,30 USD0,96Rating
Celanese Corp Class A154,62 USD0,08Rating
Chevron Corp157,57 USD0,75Rating
Citigroup Inc55,10 EUR1,05
Citigroup Inc58,32 USD0,26Rating
DaVita Inc126,11 USD-1,20Rating
General Motors Co42,44 USD-0,05Rating
HP Inc27,62 USD-0,25Rating
Markel Corp1 436,13 USD0,53Rating
McKesson Corp518,81 USD-1,35Rating
Moody's Corporation374,60 USD-0,22Rating
Occidental Petroleum Corp66,04 USD0,09Rating
Paramount Global Class A21,06 USD1,20
Paramount Global Class B10,97 USD1,48Rating
Wells Fargo & Co58,74 USD2,73Rating
Verizon Communications Inc40,13 USD0,88Rating

About Author

Susan Dziubinski

Susan Dziubinski  Susan Dziubinski is senior product manager with Morningstar.com.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar