Bank of England ska stabilisera marknaden genom köp av obligationer

Bank of England kommer starta ett tillfälligt program för köp av långfristiga statsobligationer och skjuter upp den planerade starten för avyttring av obligationer. 

Finwire 2022-09-28 | 12:59
Facebook Twitter LinkedIn

bank of england

"I linje med sitt mål för finansiell stabilitet är Bank of England redo att återställa marknadens funktion och minska eventuella risker från att smitta till kreditvillkor för brittiska hushåll och företag", skriver centralbanken.

"Inköpen kommer att genomföras i vilken omfattning som helst som är nödvändig för att åstadkomma detta resultat", heter det.

BoE står fast vid målet om att minska sitt innehav av obligationer med 80 miljarder pund under närmsta 12 månaderna, men starten av avyttringarna skjuts upp på grund av marknadsförhållandena. Försäljningarna skulle egentligen starta nästa vecka men de första transaktionerna väntas nu ske 31 oktober.

Beskedet fick priserna på statsobligationer att stiga och 30-årsräntan sjönk tillbaka med runt 30 baspunkter. Även börserna reagerade positivt på beskedet.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar