Federal Reserve har tappat kontrollen lite över inflationen

Amerikanska storbanken JP Morgan Chases vd Jamie Dimon menar att centralbanken Federal Reserve tappat lite av kontrollen över inflationen.

Finwire 2023-02-24 | 10:00
Facebook Twitter LinkedIn

fed

"Jag har all respekt för Powell, men faktum är att vi förlorat lite av kontrollen över inflationen", uppgav Dimon i en intervju med CNBC.

Jerome Powell är chef för Federal Reserve.

Dimons kommentarer kommer en dag efter att Fed publicerade protokollet från sitt möte den 31 januari-1 februari, ett protokoll som visade att medlemmarna fortfarande är fast beslutna att bekämpa den ihållande amerikanska inflationen.

Dimon förväntar sig att räntorna "möjligen" kan förbli högre under en längre tid, eftersom det kan ta centralbanken "ett tag" att nå sitt mål om en inflation på 2 procent. Bankchefen är samtidigt uppmuntrad av styrkan i den amerikanska ekonomin.

"Den amerikanska ekonomin går just nu ganska bra. Konsumenterna har mycket pengar. De spenderar dem. Det finns gott om arbetstillfällen", sade Dimon.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar