Obligationer rusar i spåren av SVB:s problem

Statsobligationer stiger kraftigt i samband med att investerare flockas till säkra tillgångar i spåren av Silicon Valley Banks problem.

Finwire 2023-03-10 | 10:03
Facebook Twitter LinkedIn

SVB

På marknaden är oron stor över att en nedgång i värdet på amerikanska banksektorns skuldinnehav kan hindra de globala ansträngningarna kring en åtstramning. Det rapporterar Bloomberg News.

I samband med att obligationerna lyfter, faller räntorna kraftigt. Den tioåriga tyska statsräntan faller som mest 16 punkter till 2,49 procent.

Samtidigt prisar marknaden in en lägre slutlig ränta från ECB på under 4 procent, vilket inte setts sedan slutet av förra månaden.

Silicon Valley Bank rasade 60 procent under torsdagen efter att ha meddelat att de behöver göra en nyemission i miljardklassen. Detta kommer efter att banken gjort betydande förluster i portföljen, som inkluderar amerikanska statspapper och värdepapper uppbackade med bostadslån. Beskedet sänkte även de stora amerikanska bankbjässarna med 4-6 procent.

Oron har fortsatt över natten i Asien och drabbar även europeiska banker, inklusive svenska, under fredagen med klart fallande kurser.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar