Federal Reserve kan nöja sig med en höjning till

Ytterligare en höjning av räntan med en kvarts procentenhet kan göra det möjligt för Federal Reserve att avsluta sin åtstramningscykel med ett visst förtroende för att inflationen stadigt kommer att återgå till centralbankens mål på 2%.

Finwire 2023-04-14 | 12:42
Facebook Twitter LinkedIn

fed

Det säger Raphael Bostic, som är ordförande för Federal Reserve i delstaten Atlanta, enligt Reuters.

De senaste inflationsuppgifterna, inklusive veckans rapporter om avtagande konsumentprisökningar och fallande producentprisinflation, "är förenliga med att vi rör oss en gång till", sa Bostic till Reuters i en intervju på torsdagen. "Vi har mycket momentum som tyder på att vi är på väg mot 2%.

"Fed väntas för närvarande höja styrräntan med en kvarts procentenhet vid sitt möte den 2-3 maj, vilket skulle ta styrräntan till intervallet 5,00-5,25%, en nivå som inte setts sedan strax före recessionens början hösten 2007.

I mars, när Fed-tjänstemännen senast uppdaterade sina prognoser, var tio beslutsfattare överens med Bostic om att ytterligare en höjning troligen skulle bli den sista. En beslutsfattare var beredd att avstå från att höja och göra en paus nu, medan sju andra ansåg att en ännu högre ränta skulle behövas för att få bukt med inflationen.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar