Morningstars europeiska toppval för tredje kvartalet

Marknadsvärderingar är inte billiga, men det finns fortfarande en chans att hitta kvalitetsaktier som handlas med rabatt i Europa - varav ett par är svenska. 

Francesco Lavecchia 2023-07-10 | 12:48
Facebook Twitter LinkedIn

 toppval

Efter ett positivt första halvår, då den europeiska aktiemarknaden steg 10% (i euro, med hänvisning till Morningstar Europe Long-Mid cap-index), är värderingarna återigen i linje med det verkliga värdet som uppskattats av analytiker.

På basis av uppskattning av pris/verkligt värde handlas den europeiska marknaden bara 2% under sin uppskattade verkliga värdering. Vi är nu långt ifrån fyndtiden i slutet av 2022, då marknaderna handlades med 20%-plus rabatt till vår uppskattning av verkligt värde, säger Morningstar-analytiker. Men för att marknaderna ska flytta norrut härifrån kommer det troligen att krävas ett uppsving i investerarnas förtroende som bara kan komma från en väsentlig förbättring av underliggande marknadsförhållanden under de kommande kvartalen.

De bästa investeringsmöjligheterna finns i de sektorer som är mest exponerade för konjunkturcykeln, d.v.s. konsumentcykliska, finans- och kommunikationstjänster. Investerare är förståeligt nog oroade över att investera i sådana sektorer i händelse av en långvarig nedgång, men våra analytiker är övertygade om att gapet mellan nuvarande värderingar och deras uppskattningar av verkligt värde ger en tillräcklig säkerhetsmarginal för att motivera en närmare titt på dessa sektorer.

Här nedan är listan över de bästa investeringsidéerna, per sektor, utvalda av Morningstar-analytiker för tredje kvartalet.

 

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Francesco Lavecchia

Francesco Lavecchia  è Research Editor di Morningstar in Italia

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar