Viaplay rasar på nytt

Viaplay rasar över 24% på torsdagen efter nyheten om att bolagen skrotar de redan nedjusterade helårsmålen för 2023. 

Johanna Englundh 2023-07-13 | 10:59
Facebook Twitter LinkedIn

viaplay

Mediebolaget Viaplay meddelade på torsdagen att de drar tillbaka de redan nedjusterade målen för 2023 efter en översyn av koncernens verksamhet under ledning av den nya vd:n och ledningsgruppen. Nyheten släpptes endast några timmar efter att bolagets ordförande Pernille Erenbjerg meddelat att hon lämnar styrelsen.

"Tillbakadragandet av målen för 2023 är en följd av denna översyn och återspeglar betydligt svagare utsikter avseende framtida försäljnings- och resultatutveckling för i synnerhet de nordiska verksamheterna, vilket i synnerhet är hänförligt till att ökningen av de till större delen fasta innehållskostnaderna inte kompenseras av intäktsökningar eller kostnadsbesparingar i tillräcklig utsträckning", skriver Viaplay i dagens pressmeddelande.

Det var så sent som den 5e juni som bolaget justerade ned de kortsiktiga målen för 2023 och drog tillbaka de långsiktiga operativa och finansiella målen. I samma veva avgick tidigare vd:n Anders Jensen och ersattes av Jørgen Madsen Lindemann. Dessa nyheter fick aktien att rasa nästan 63%, vilket även markerar den sämsta börsdagen för Viaplay sedan noteringen den 28 mars 2019. 

Aktien var vid 11-tiden ned 24,5% till 47,98 kronor. Sedan årsskiftet är aktien ned 75,8% procent och sedan ett år tillbaka summeras raset till strax över 80%. 

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Viaplay Group AB Class A1,70 SEK3,03
Viaplay Group AB Class B0,83 SEK-3,63

About Author

Johanna Englundh

Johanna Englundh  är redaktör för Morningstar Sverige. Kom i kontakt med Johanna via mejl eller följ på twitter. 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar