Country Garden nedgraderad av Morningstar

I spåren av en global oro över den kinesiska fastighetssektorns livskraft, drog vi ned vår uppskattning av verkligt värde på CGS och ett annat kinesiskt fastighetsserviceföretag.

Morningstar 2023-08-31 | 11:55
Facebook Twitter LinkedIn

image

Country Garden Services aktie

Greentown Service Group Stock aktie

Rapportuppdatering

Vi sänkte vår uppskattning av verkligt värde på Country Garden Services (06098), eller CGS, till HK$ 17,50 från HK$ 42,50 och på Greentown Service Group (02869), eller GSG, till HK$ 5,20 från HK$ 6,50.

Detta beror främst på vår mer konservativa omsättningstillväxtprognos för båda företagen, särskilt för fastighetsförvaltning och värdeadderande tjänster, eller VAS, till icke-fastighetsägare. Medan CGS och GSG båda såg en expansion av bruttogolvarea under förvaltning, eller GUM, för första halvåret 2023, förväntar vi oss att konkurrensen om högkvalitativa tredjepartsprojekt kommer att intensifieras, vilket tynger deras långsiktiga tillväxtbana.

Som sådan modellerar vi en 5,7% respektive 12,4% fastighetsförvaltningsintäkter 2022-27 CAGR för CGS och GSG, en minskning från 12,9% och 15,7% tidigare. Vi förväntar oss också att de två företagens VAS till icke-fastighetsägare minskar under fastighetsutvecklares pågående likviditetspress. Vi tror dock att båda företagen borde se återhämtning i VAS till husägare när efterfrågan återhämtar sig under normaliserade tjänster. Även om vi finjusterade vår värdering för CGS och GSG, ser vi fortfarande båda företagens aktier som billiga, eftersom deras anständiga lönsamhet motiverad av tillgångslätta affärsmodeller inte har prissatts fullt ut.

Jeff Zhang är aktieanalytiker på Morningstar

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Country Garden Services Holdings Co Ltd6,72 HKD-3,59Rating
Greentown Service Group Co Ltd Shs Regulation S2,84 HKD-2,07Rating

About Author

Morningstar  Morningstar

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar