SBB bestrider krav från en obligationsägare

SBB bestrider ett påstått krav från en av obligationsägarna om att fastighetsbolaget ska ha brutit mot villkoret om räntetäckningsgraden i EMTN-programmen. Aktien backar drygt 6% på fredagsmorgonen. 

Finwire 2023-11-10 | 10:47
Facebook Twitter LinkedIn

 sbb

Obligationsinnehavaren uppger att detta gäller för EMTN-programmen 2020 och 2021, till ett totalt belopp av cirka 46 miljoner euro, motsvarande 536 miljoner kronor. Det motsvarar cirka en procent av SBB:s totala obligationslån per den 31 maj 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt SBB är de mottagna kraven från obligationsägaren grundlösa.

"SBB kommer fortsätta att vidta samtliga nödvändiga åtgärder för att skydda sitt och sina intressenters intressen och har sedan en tid tillbaka anlitat erfarna legala och finansiella rådgivare", skriver bolaget.

Vd Leif Synnes säger till Dagens industri att kravet kommer från en "amerikansk opportunistisk fond", och att det handlar om en teknisk fråga som de angriper.

”Vi bestrider kravet och lägger inte så mycket mer vikt på det”, säger Synnes.

Enligt uppgifter till Bloomberg News är det den New York-baserade investeringsfirman Fir Tree Partners som ställt kravet om att SBB omedelbart återbetalar obligationsskulden.

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Samhallsbyggnadsbolaget i Norden AB Class B4,04 SEK2,42
Samhallsbyggnadsbolaget i Norden AB Class D4,22 SEK2,13

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar