Viaplay Groups nyemission innebär rejäl utspädning

Mediebolaget Viaplay Groups företrädesemission innebär en rejäl utspädning för aktieägarna. Det står tydligt klart när företaget nu presenterar sina villkor för emissionen.

Finwire 2023-12-12 | 11:42
Facebook Twitter LinkedIn

viaplay

Vid sidan av den här emissionen sker det också en riktad emission samt skuldkonverteringsemission vilket innebär ytterligare en rejäl utspädning för aktieägarna.

Villkoren är som följer. En aktie ger elva teckningsrätter. Varje teckningsrätt ger rätt att teckna en nyemitterad aktie till kursen 1 krona per aktie. Teckningsperioden kommer att löpa från och med den 19 januari till den 2 februari 2024. En extra stämma genomförs den 10 januari. Den 15 januari är sista dag inklusive rätt till teckningsrätter.

Nordea Asset Management, som företräder fonder som innehar cirka 7,7 procent av aktierna och rösterna i Viaplay Group, har uttryckt en avsikt att försvara deras ägande genom att delta i nyemissionerna och att rösta för förslagen vid den extra bolagsstämman.

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar