De nominerade till Morningstar Awards for Investing Excellence 2024

Nu offentliggör vi de nominerade fonderna i Morningstar Awards for Investing Excellence, med prisutdelning den 7 mars.

Johanna Englundh 2024-02-13 | 8:52
Facebook Twitter LinkedIn

 awards 2024

Nominerade fonder 2024

Morningstar utser varje år de bästa fonderna som säljs i Sverige. Vi har valt ut sex kategorier som är särskilt intressanta för svenska fondsparare och där det dessutom finns gott om skickliga förvaltare. I dessa har Morningstar granskat de historiska prestationerna under de senaste fem kalenderåren, med tonvikt på år 2023. Utöver detta justerar vi även för skillnader i risktagande så att jämn värdeutveckling premieras för att hitta de fonder som har presterat bäst.

Priserna uppmärksammar de fonder och kapitalförvaltare som har tjänat investerare väl på lång sikt och som Morningstars Manager Research-team tror kommer att kunna leverera konkurrenskraftig riskjusterad avkastning över tid. Klicka här om du vill läsa mer om den nya metoden för Morningstar Awards for Investing Excellence. 

"Dessa utmärkelser är avsedda att uppmärksamma branschens fondutbud och investerarcentrerade företag som Morningstars Manager Research-team tror kommer att kunna leverera stark riskjusterad avkastning på längre sikt. Med hjälp av Morningstar Medalist Rating väljer vårt fondanalysteam noggrant ut finalisterna på enskilda fondmarknader bland fonder som har gjort särskilt bra ifrån sig på både kort och medellång sikt", säger Matias Möttölä, chef för fondanalys, EMEA, Morningstar.

Nominerade fonder 2024

 

Nominerade fondbolag 2024

Dessutom gör vi en summering av fondbolagens resultat i genomsnitt bland alla deras fonder som säljs i Sverige. Detta är underlag för utdelningen av den stora pokalen för bästa fondbolag. Här är de nominerade i bokstavsordning:

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Johanna Englundh

Johanna Englundh  är redaktör för Morningstar Sverige. Kom i kontakt med Johanna via mejl eller följ på twitter. 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar