33 undervärderade amerikanska aktier

Här är den nya listan över Morningstar anaytikernas bästa undervärderade amerikanska aktier att köpa för andra kvartalet 2024.

Susan Dziubinski 2024-04-09 | 10:40
Facebook Twitter LinkedIn

Outside the NYSE

Den amerikanska aktiemarknaden avslutade det första kvartalet 2024 med en uppgång på mer än 10% mätt med Morningstar US Market Index.

På väg in i det andra kvartalet ser aktierna rimligt värderade ut, enligt våra mätningar: Om man tittar på en sammansättning av de aktier som Morningstar täcker, handlas den amerikanska aktiemarknaden till ett pris/börsvärde på 1,03 i slutet av det första kvartalet. Som jämförelse handlades aktierna till en rabatt på 12% i förhållande till verkligt värde för ett år sedan.

Med en marknad som handlas med en liten premie till vår uppskattning av verkligt värde, vad kan det betyda för resten av 2024?

"Enligt vår uppfattning är det osannolikt att det som har fungerat under det senaste ett och ett halvt året kommer att fortsätta att fungera", skriver David Sekera, Morningstar Chief US Market Strategist, i sin utblick över aktiemarknaden för andra kvartalet 2024. "Vi tror att det nu är en bra tid för investerare att leta efter motsatta investeringsmöjligheter, särskilt inom de områden som har underpresterat, är oälskade - och viktigast av allt - undervärderade."

Så här ser aktiemarknadsvärderingarna ut genom några olika linser:

 • Sett till investeringsstil är småbolagsaktier de mest undervärderade aktierna just nu och handlas 26% under vår uppskattning av verkligt värde. Samtidigt är tillväxtaktier i stora och medelstora bolag 8% övervärderade.
 • Sett till sektorer ser industri, teknik, finansiella tjänster och defensiva konsumentaktier mest övervärderade ut. De mest undervärderade sektorerna inför det andra kvartalet är fastigheter, allmännyttiga tjänster och kommunikationstjänster.
 • Enligt Morningstar Economic Moat Rating, som är ett tecken på ett företags konkurrensfördelar, är aktier med breda vallgravar övervärderade med 4%, medan aktier med smala vallgravar och aktier utan vallgravar är ungefär rättvist värderade.

 

33 undervärderade aktier att köpa för Q2 2024

Här är listan över Morningstar anaytikernas bästa undervärderade amerikanska aktier att köpa för andra kvartalet 2024.

 1. Adobe ADBE
 2. Albemarle ALB
 3. APA APA
 4. Cognizant Technology Solutions CTSH
 5. Comcast CMCSA
 6. Crown Castle CCI
 7. Dow DOW
 8. Duke Energy DUK
 9. Entergy ETR
 10. Federal Realty Investment Trust FRT
 11. FMC FMC
 12. Hanesbrands HBI
 13. Illumina ILMN
 14. Kraft Heinz KHC
 15. MarketAxess Holdings MKTX
 16. Moderna Therapeutics MRNA
 17. NiSource NI
 18. PayPal Holdings PYPL
 19. Realty Income O
 20. Schlumberger SLB
 21. Sealed Air SEE
 22. Stericycle SRCL
 23. STMicroelectronics STM
 24. TC Energy TRP
 25. Tyson Foods TSN
 26. Under Armour UA
 27. U.S. Bancorp USB
 28. VF VFC
 29. Ventas VTR
 30. Warner Brothers Discovery WBD
 31. Wesco International WCC
 32. WK Kellogg KLG
 33. Zimmer Biomet ZBH

Här är en kort sammanfattning av hur värderingarna ser ut i olika sektorer, tillsammans med några viktiga Morningstarbetyg för varje undervärderad aktie. Aktiedata är från och med den 31 mars 2024.

Undervärderade aktier inom basmaterial

Basmaterialaktier har underpresterat de bredare hittills 2024 och är rättvist värderade på väg in i andra kvartalet. Morningstar-strategen Seth Goldstein rapporterar att 60% av de aktier som Morningstar täcker i sektorn handlas med Morningstar Ratings på 4 eller 5 stjärnor. Medan byggmaterialaktier ser övervärderade ut, är mer än hälften av aktierna inom jordbruk, kemikalier samt metaller och gruvindustrier undervärderade.

 

Undervärderade aktier inom kommunikationstjänster

Sektorn för kommunikationstjänster utvecklades i linje med den breda marknaden under det första kvartalet. Sektorn går in i det andra kvartalet 2024 med en handel som ligger 6% under vår uppskattning av verkligt värde. Medan tungviktaren Meta Platforms META har fortsatt att stiga i år finns det gott om möjligheter i sektorn, konstaterar Mike Hodel, sektorchef på Morningstar. I synnerhet handlas mer än tre fjärdedelar av de aktier vi täcker i telekomundersektorn i 4- och 5-stjärniga intervall.

Undervärderade konsumentcykliska aktier

Konsumentcykliska aktier underpresterade den bredare marknaden under första kvartalet. Sektorn går in i det andra kvartalet 2024 och handlas 2% under vår uppskattning av verkligt värde. Mindre än hälften av de aktier som vi täcker i sektorn handlas i 4- och 5-stjärnigt intervall, säger Morningstar sektorchef Erin Lash. Bil-, kläd- samt rese- och fritidsindustrin erbjuder de största möjligheterna ur ett värderingsperspektiv.

Undervärderade aktier i den defensiva konsumentsektorn

Konsumentdefensiva aktier släpade efter marknaden under det första kvartalet. Sektorn ser ut att vara 6% övervärderad inför det andra kvartalet 2024. Ändå finns det möjligheter att hitta, säger Morningstars Lash: I synnerhet handlas nästan hälften av de aktier vi täcker inom konsumentförpackade varor i 4- och 5-stjärnigt intervall. Alla tobaksaktier som vi täcker ser också undervärderade ut.

 

Undervärderade aktier i energisektorn

Energiaktier överträffade den bredare marknaden under det första kvartalet när oljepriserna steg. Vi förväntar oss att den amerikanska produktionstillväxtkurvan kommer att flacka ytterligare 2024, säger Morningstar sektorstrateg Stephen Ellis. Energisektorn är cirka 3% undervärderad i dag. Ungefär hälften av de namn vi täcker inom borrning och integrerade olje- och gasindustrier ser undervärderade ut.

Undervärderade aktier i finansiella tjänstesektorn

Sektorn för finansiella tjänster har överträffat den breda marknaden hittills under 2024; sektorn är 6% övervärderad i början av det andra kvartalet. Mer än hälften av de bankaktier som vi bevakar handlas dock på 4- och 5-stjärniga nivåer, konstaterar Michael Wong, sektorchef på Morningstar. På medellång sikt förväntar vi oss att förändringar i balansräkningarna kommer att motverka en del av trycket från lägre räntor, avslutar han.

Underväderade aktier inom hälsovårdssektorn

Hälsovårdsaktier underpresterade under det första kvartalet 2024, men som grupp handlas 1% över vår uppskattning av verkligt värde. Möjligheter finns, särskilt inom bioteknikindustrin, liksom bland leverantörer och tjänster, hälsovårdsplaner och läkemedelstillverkare, rapporterar Morningstar sektorchef Damien Conover. Vi tror inte att marknaden till fullo uppskattar innovationen i bioteknik- och läkemedelstillverkargruppen, i synnerhet.

 

Undervärderade aktier inom industrisektorn

Industriaktier överträffade den bredare marknaden något under det första kvartalet 2024 och ser 13% övervärderade ut idag. Morningstar sektorchef Brian Bernard rapporterar att isolerade investeringsmöjligheter kvarstår inom flyg- och försvarsindustrin, jordbruks- och tunga byggmaskiner samt avfallshantering.

 

Undervärderade fastighetsaktier att köpa

Fastighetsaktier avslutade det första kvartalet 2024 i rött och handlas för närvarande med en rabatt på 11% till vår uppskattning av verkligt värde. Mer än hälften av namnen i sektorn handlas i antingen 4- eller 5-stjärnigt intervall, säger Morningstar senior aktieanalytiker Kevin Brown. Vi förväntar oss att tillväxten i hyresnivåer, intäkter och driftnetto förblir positiv under 2024.

Undervärderade teknikaktier för 2024

Teknikaktier fortsatte att vinna stort under första kvartalet och överträffade den breda marknaden. Tekniksektorn ser ut att vara 8% övervärderad inför andra kvartalet 2024. Morningstar senioranalytiker Dan Romanoff säger att det finns några men inte många köpmöjligheter inom halvledare, hårdvara och mjukvara. Vi tror att den viktigaste katalysatorn för sektorn under 2024 handlar om generativ artificiell intelligens.

Undervärderade aktier inom allmännyttiga bolagssektorn

Allmännyttiga aktier släpade efter den bredare marknaden under första kvartalet; sektorn är 7% undervärderad på väg in i andra kvartalet. Nästan tre fjärdedelar av de aktier vi täcker i sektorn handlas inom köpintervallet. Vi tror att de bäst positionerade bolagen är de i regioner med stark tillväxt i efterfrågan på energi och omfattande stöd för investeringar i ren energi, säger Morningstar sektorstrateger Travis Miller och Andrew Bischof.

Hur man hittar undervärderade aktier att köpa

Undervärderade aktier är de som handlas under deras verkliga värde. Investerare kan vända sig till flera mätvärden för att mäta en akties värde. Vissa investerare använder standardmått, till exempel pris/vinst eller pris/ kassaflöde. Andra kan titta på en akties pris i förhållande till ett företags framtida tillväxtutsikter, eller var en aktie handlas i förhållande till dess högsta pris på 52 veckor.

På Morningstar definierar vi undervärderade aktier som de som handlas under vår beräknade uppskattning av verkligt värde, justerat för vad vi kallar osäkerhet - båda dessa faktorer ingår i Morningstars Rating för aktier. Aktier med 4 och 5 stjärnor är undervärderade, de med 3 stjärnor är rimligt värderade och de med 1 eller 2 stjärnor är övervärderade. För mer information om hur vi beräknar våra uppskattningar av verkligt värde, Morningstar Uncertainty Rating och mer, läs Morningstar's Guide to Stock Investing.

Denna artikel publicerades ursprungligen på Morningstar.com den 2 april.

 

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Adobe Inc485,91 USD0,41Rating
Albemarle Corp125,71 USD-0,61Rating
APA Corp30,00 USD-0,43Rating
Cognizant Technology Solutions Corp Class A69,03 USD-0,04Rating
Comcast Corp Class A38,78 USD-0,28Rating
Crown Castle Inc99,81 USD-0,41Rating
Dow Inc57,43 USD-0,30Rating
Duke Energy Corp102,36 USD-1,04Rating
Entergy Corp111,04 USD-1,47Rating
Federal Realty Investment Trust99,90 USD-1,18Rating
FMC Corp62,61 USD-1,59Rating
Hanesbrands Inc4,95 USD0,20Rating
Illumina Inc105,69 USD-1,58Rating
MarketAxess Holdings Inc217,13 USD-1,04Rating
Moderna Inc160,10 USD-1,98Rating
NiSource Inc28,56 USD-1,07Rating
PayPal Holdings Inc62,29 USD0,16Rating
Realty Income Corp53,09 USD-1,17Rating
Schlumberger Ltd46,56 USD0,17Rating
Sealed Air Corp37,78 USD-0,58Rating
Stericycle Inc44,81 USD-0,28Rating
STMicroelectronics NV ADR42,49 USD0,52Rating
TC Energy Corp38,80 USD-0,08Rating
The Kraft Heinz Co36,01 USD-1,03Rating
Tyson Foods Inc Class A60,08 USD-0,36Rating
U.S. Bancorp40,40 USD-0,91Rating
Under Armour Inc Class C6,59 USD-2,44Rating
Warner Bros. Discovery Inc Ordinary Shares - Class A8,04 USD-0,25Rating
Ventas Inc48,33 USD-0,29Rating
WESCO International Inc189,75 USD1,00Rating
VF Corp11,49 USD-6,85Rating
WK Kellogg Co19,90 USD-0,85Rating
Zimmer Biomet Holdings Inc118,25 USD-0,91Rating

About Author

Susan Dziubinski

Susan Dziubinski  Susan Dziubinski is senior product manager with Morningstar.com.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar