Spararna återvänder till aktiefonder
market
Efter rekordstora utflöden från aktiefonder under året har spararna satt in nästan 26 miljarder de senaste tre månaderna. Men om december bjuder på ytterligare utflöden kommer året gå till historien som ett av de sämsta.  
kinaRockad bland bästa och sämsta fonderna i november
Efter att förra månaden befunnit sig i botten av avkastningslistan gjorde Asienfonder en stark comeback och levererade högst avkastning i Sverige. Sämre gick det för hedgefonder som under året återfunnits bland de bäst avkastande - nu fick de känna på förlorarlistan i stället. 
kvinna med barnvagnPopuläraste tematiska fonderna i Sverige
Tematiska fonder kan agera som ett intressant och lönsamt portföljverktyg för aktiva investerare som letar framtidens vinnare. Det finns en hel drös tematiska fonder tillgängliga på den svenska marknaden, och det är tydligt att investerare försöker hoppa på omställningen till en mer klimatsmart framtid. 
Christmas kitSka du ge bort pengar till barn i julklapp? Läs då detta först
Den stora generationsöverföringen av välstånd pågår, men det finns många anledningar till att det redan kan gå väldigt, väldigt fel för både de som ger bort pengar och de som tar emot. 
Inflation ArmVarför du inte ska använda ett sparkonto
Det finns visst något såsom att spara för mycket pengar. Här kommer en förklaring till varför du bör få dina pengar att jobba för dig – och det kan de inte göra på ett sparkonto.
Design ESG ImageInte så säker på ESG? Se det som en risk
Känner du att ESG inte är något du varken vill eller behöver ta hänsyn till i dina investeringar? Då kan det vara klokt att tänka om. 

Tips

Hållbara fonder
Fonder med högsta hållbarhetsbetyg från Morningstar.
De får betyget Gold
Fonder som imponerar bland de Morningstars analytiker har granskat.
Morningstars index
För att hjälpa investerare har Morningstar skapat egna börsindex
© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings