Fastighetsfondernas comeback
hus
Året har börjat glatt för börsen som helhet, men även för fjolårets fondsänke som har visat framfötterna med en ordentlig comeback. Har vi passerat botten för fastighetssektorn? 
gas infrastructureEuropas energikris: Kina och jakten på LNG
Efter att ha klarat av denna vinter planerar europeiska nationer sina drag för den kommande hösten. Regionens kraftigt ökade beroende av LNG har satt regionen i direkt konkurrens med Kina.
moscowVad händer med Rysslandsfonderna?
Sedan Ryssland krig mot Ukraina har Moskvabörsen hållits stängd för utländska investerare, och många ryska innehav i utländska fonder har skrivits ned till värden nära noll. Hur ser framtiden ut för de ryska fonderna tillgängliga i Sverige? 
IMFMild recession väntar troligen Sverige - IMF
Sveriges väntas troligen genomgå en mild recession på cirka -0,3 procent under 2023. Det skriver Internationella valutafonden, IMF, i en rapport efter en så kallad IV-konsultation.
H&MH&M:s rapport lämnar marknaden besviken
Klädjätten H&M:s resultat kom in lägre än förväntat och marknaden straffar aktien. En vidhållen hög utdelning lyckades inte rädda aktiekursen. 
Jeff SchumacherFramtida möjligheter: Morningstars senaste prospektlista play-circle--s
Två gånger om året uppdaterar Morningstar sin lista över lovande fonder som vi kan lägga för full täckning. Analytikern Jeff Schumacher förklarar vad som är nytt.

Tips

Hållbara fonder
Fonder med högsta hållbarhetsbetyg från Morningstar.
De får betyget Gold
Fonder som imponerar bland de Morningstars analytiker har granskat.
Morningstars index
För att hjälpa investerare har Morningstar skapat egna börsindex
© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings