Kapitalförsäkringar lockar med falsk trygghet

Jonas Lindmark 2008-09-24 | 18:26
Facebook Twitter LinkedIn
Elisabeth Tandan och Peter Knutsson, chefer hos Aktiespararna, skriver på DI Debatt och kritiserar säljarna för att de inte informerat om att besparingar i kapitalförsäkring och aktieobligationer inte omfattas av investerargarantin, om utställande institut går i konkurs. De föreslår att finansmarknadsminister Mats Odell och konsumentminister Nyamko Sabuni ska hjälpa hushållen genom att tillåta ett

allemanskonto med kapitalförsäkringens fördelar med enkel deklaration och årlig avkastningsskatt, där kapitalet omfattas av investerarskyddet och insättningsgarantin, samtidigt som spararen äger sina aktier och får rösta på bolagsstämmor. Dessutom föreslår de regler för att kunna flytta fondsparande till allemanskontot som sedan går att byta till andra fonder utan flyttskatt.

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar