Skagen stannar i PPM

Jonas Lindmark 2011-05-06 | 23:56
Facebook Twitter LinkedIn

Torsdagen 5 maj beslöt regeringen att stoppa massbyten i premiepensionen hos Pensionsmyndigheten (PPM). Därför har styrelsen för Skagen Fonder beslutat att fondbolagens fonder ska vara kvar i PPM-systemet. Regeringen har givit pensionsmyndigheten i uppdrag att vidta de tekniska IT-åtgärder som krävs för att stoppa förvaltningsbolagens massflyttar. Därmed anser SKAGENs styrelse att kraven för att kunna vara kvar i premiepensionssystemet är uppfyllda.

"Problemet med massflyttar har varit en stor fråga för oss under flera år. Vi är därför mycket nöjda med regeringsbeslutet och tror att de förslag som presenterats kommer att vara verkningsfulla. Vi hoppas att pensionsmyndigheten så snart som möjligt kan presentera en plan för när åtgärderna att stoppa massflyttarna kan ske" säger Per

Wennberg, VD i Skagen Fonder.

Läs mer: Skagen Fonder

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar