Storbankerna styr Fondbolagens Förening

Jonas Lindmark 2011-11-12 | 16:17
Facebook Twitter LinkedIn

De utspel som Fondbolagens Förening gjort för att försöka stoppa den nya fondskatten får hård kritik av Jesper Strandberg på Avanzas nyhetstjänst Placera Nu. En reaktion på en artikel i SvD i fredags på föreningens sajt med rubriken "Den nya fondskatten ersätter inte bara..." anklagas för att den förvrider siffror och visar att den svenska Fondbolagens Förening hellre arbetar för att gynna storbankernas fondbolag i Luxemburg och Finland, än alla de små medlemmarna som enbart har svenskregistrede fonder.

Placera Nu tycker att det är positivt att den nya fondskatten är konkurrensneutralt mellan fonder och till skillnad från den nuvarande skatten lika stor oavsett om fonderna är registrerade i Sverige, Finland eller Luxemburg. Det nya sättet att beskatta fondsparande öppnar också

för en växande marknad för fondadministration placerad i Sverige.

Läs mer: Placera Nu

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar