Majoriteten uppskattar att kunna välja PPM själva

Jonas Lindmark 2013-08-29 | 10:48
Facebook Twitter LinkedIn

60 procent av svenska folket svara i en färsk Sifo-undersökning att det är bra att det finns möjlighet att få välja fonder själv till premiepensionen, medan 30 procent tycker att staten ska ta hand om alltihop. Mest positiva till egna val är de mellan 18 och 29 år och moderata väljare. Men även bland S-väljare är 53 procent positiva medan 38 procent tycker att staten ska ta hand om alltihop.

Frågan som Sifo ställde var "Tycker du att det är bra att det finns möjlighet att själv välja fonder till en mindre del av pensionen eller tycker du att staten ska ta hand om alltihop?" Undersökningen betalades av Fondbolagens Förening och genomfördes under veckan 14-20 augusti, via en telefonundersökningen med 976 slumpmässigt valda svenskar. Svaren gavs alltså under de två veckorna innan p

artiledaren Stefan Löfvens utspel i ett tal 25 augusti att socialdemokraterna nu arbetar för att PPM läggs ned.

Läs mer: Fondbolagens Förening

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar