Swedbanks fondchef medger flopp

Jonas Lindmark 2013-11-21 | 9:35
Facebook Twitter LinkedIn

En återkommande kritik mot de största allemansfonderna är att de har höga årsavgifter medan förvaltningen till största delen är som en billig indexfond, vilket gör att de nästan aldrig överträffar jämförelseindex. Sveriges näst största fond Swedbank Robur Allemansfond Komplett med en årsavgift på 1,4 procent har bara ett år av de senaste tio lyckats bättre än sitt index. Tomas Hedberg, ny vd på Swedbank Robur sedan januari i år, svarar på kritiken i SvD Näringsliv:
"När det gäller de här fonderna kan man fråga sig om vi inte har varit för nära index och därmed gett oss själva chansen att ha en bra avkastning. Och då är svaret nej, det har vi inte." Tomas Hedberg säger att Swedbank för ett år sedan tog tag i problemet och att de båda fonderna numera har en mer aktiv förvaltning som s

ka ge spararna en rimlig chans att få en avkastning som slår jämförelseindex.

Läs mer: Svenska Dagbladet

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar