Swedbank skapar Sveriges största räntefond

Jonas Lindmark 2014-05-22 | 14:04
Facebook Twitter LinkedIn

Swedbank skapar idag Sveriges nästa största värdepappersfond efter AP7 Aktiefond genom att slå ihop fyra räntefonder. Tillsammans innehåller de över 50 miljarder kronor. Bakgrunden är att att ny svensk skattelagstifitning 2012 gjorde att det inte längre finns någon fördel för svenska sparare med att fonder är registrerade i Luxemburg. Men för Swedbank ger det ökade kostnader att ha fonder registrerade i flera länder. Och nya EU-regler har gjort det möjligt att fusionera fonder som är registrerade i olika länder.

Därför fusioneras idag räntefonderna Swedbank Robur Absolutavkastning Plus, Svensk Likviditetsfond, Svensk Obligationsfond Mega och Räntefond Kort Plus. Den nya jättefonden får namnet Räntefond Kort Plus och förvaltas av Rikard Kull med en förvaltningsavgift på 0,5 proc

ent per år.

Läs mer: Swedbank Robur

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar