Carnegie är bäst - igen

Jonas Lindmark 2014-11-26 | 15:21
Facebook Twitter LinkedIn

Förmögna privatpersoner som har minst 5 miljoner kronor att investera, kan få påkostad rådgivning om fonder och andra placeringar som brukar kallas "Private Banking". Privata Affärer (12-2014) har genomfört ett ambitöst test, med hjälp av 22 läsare som gjort över hundra kundbesök hos åtta banker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt betygsatt bokning, information, struktur, upplevelse och skriftligt material.

Resultatet är att Carnegie är bäst, tätt följt av Danske Bank. Dessa två tog alla förstaplatser och alla andraplatser utom en i summeringen av de fem delbetygen. Sämst är SEB och Swedbank, som inte lyckas bättre än en femteplats på något område. Undersökningen har genomfört en gång tidigare för två år sedan och även då var Carnegie etta och Danske Bank tvåa.

Läs mer: Privata Affärer

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar