Nya regler för rådgivning och provisioner

Jonas Lindmark 2015-01-29 | 23:21
Facebook Twitter LinkedIn

Provisioner i samband med finansiell rådgivning till konsument ska inte tillåtas om det kan vara negativt för spararens intressen och Finansinspektionen avgör vilka ersättningar som ska tillåtas, enligt det lagförslag som värdepappersmarknadsutredningen (SOU 2015:2) 29 januari överlämnade till finansmarknadsminister Per Bolund.

”Självklart ska inte rådgivning som inte är i spararens intresse vara tillåten. Bra rådgivning ska värnas. Vi är nöjda över att det nu klargörs att provision får ges för distribution av fonder på fondtorg och plattformar. Det behöver vara möjligt för fondbolagen att kunna betala för distribution även i fortsättningen för att alla sparare ska ha tillgång till ett brett utbud av fonder” säger Fondbolagens Förenings VD Pia Nilsson i ett pressmeddelande.

Läs mer: Fondbolagens Förening

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar