Över 20 miljarder till fonder i april

Jonas Lindmark 2015-05-11 | 12:00
Facebook Twitter LinkedIn

Svenska folket satte in 20,5 miljarder kronor netto i fonder under april, enligt månadsstatistiken som rapporterats till Fondbolagens Förening. Av detta gick 11,8 miljarder till blandfonder och 3,9 miljarder till obligationsfonder. Aktiefonder fick bara nettoinsättningar på 1,5 miljarder, eftersom stora insättningar i globalfonder och högriskfonder skedde samtidigt med stora uttag ur Sverigefonder och branschfonder.

”Intresset för blandfonder har länge varit stort och i april förstärktes det ytterligare genom att det är en månad med stora insättningar till tjänstepension”, säger Pia Nilsson, VD i Fondbolagens förening. Den samlade fondförmögenheten i Sverige ökade under månaden med 22 miljarder kronor och uppgick vid utgången av april till rekordhöga 3 376 miljarder.

Läs mer:

Fondbolagens Förening

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar