Morningstar utser 3 förvaltare till bäst i Europa

Jonas Lindmark 2016-04-26 | 19:49
Facebook Twitter LinkedIn

Idag offentliggörs vilka tre fondförvaltare som har utsett till bäst i Europa 2016, baserat på Morningstars granskning av 1400 fonders resultat. Vinnarna bland förvaltare av globalfonder är Christopher Hart som är ansvarig för Robeco Global Premium Equities. Vinnare bland förvaltare av Europafonder är Alexei Jourovski som förvaltar Uni-Global Equities Europe. Vinnare bland förvaltare av obligationsfonder är Michael Krautzberger hos Blackrock som förvaltar BGF Euro Bond.
Beslutet att utse dessa tre till vinnare under 2016 baseras på Morningstars egen kvalitativa analys av de fonder som har tilldelats Analyst Rating guld, silver eller brons. Hänsyn tas inte bara till historisk värdeutveckling utan även bland annat kvaliteten på den process som förvaltaren använder och hur väl deras o

rganisation är fokuserad på samma mål som investerarna har. Syftet liknar den svenska utmärkelsen "Årets stjärnförvaltare" genom att priset ges till de individer som förvaltar, inte till fonder eller fondbolag. Analyst Rating görs främst av fonder som marknadsförs i flera länder i Europa.

Läs mer: Morningstar

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar