Knut Harald Nilsson blir huvudförvaltare av Skagen Kon-Tiki

Jonas Lindmark 2016-10-13 | 8:46
Facebook Twitter LinkedIn

Kristoffer Stensrud lämnar ansvaret som huvudförvaltare av Skagen Kon-Tiki och ska nu fokusera på aktieurval och på att hitta de bästa investeringsmöjligheterna. Han lämnar över det administrativa ansvaret som huvudförvaltare till Knut Harald Nilsson, som har varit en del av Kon-Tikis portföljteam sedan 2006 och har haft delat huvudansvar for fonden tillsammans med Kristoffer Stensrud sedan 2014. Kristoffer Stensrud är grundare av och en av de största ägarna i SKAGEN Fonder.

”Morningstar har ändrat fondens Analyst Rating till "Under Review" medan vi samlar information och undersöker hur vår syn på fonden ändras. Redan innan denna ändring har Skagen haft relativt hög omsättning av förvaltare och vi är därför lite bekymrade över hur Skagen klarar att behålla sina talanger" säger

fondanalytiker Matias Möttölä.

Läs mer: Skagen Fonder

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar