Allras warranter gav bra avkastning

Jonas Lindmark 2017-02-22 | 18:36
Facebook Twitter LinkedIn

Det ovanliga värdepapper värda upp till 913 miljoner kronor som under en stor del av 2016 var största innehav i två av Allras PPM-fonder har nu sålts, skriver SvD Näringsliv. "Vi sitter nu med facit och i med att värdepappret sålts till den värdering som tidigare uppgivits och som dessutom har varit offentlig" säger Allras VD Alexander Ernstberger till tidningen.

Enligt Ernstberger blev avkastningen motsvarande 60 procent av investerat kapital, men han har inte svarat på när och hur warranterna har sålts. Istället för att köpa normala marknadsnoterade optioner har Allra köpt specialkonstruerade warranter utgivna av den franska banken Natixis, med marknadsvärdet kopplat till fem asiatiska börsindex.

[sammanlagt 100 warrants dök upp i månadsrapporterna från fonderna i

december 2015, 28 stycken i Allra Strategi Modig och 72 stycken i Allra Strategi Lagom. De fanns kvar per 31 januari 2017 och då hade det uppgivna marknadsvärdet stigit till totalt 913 miljoner kronor, jämfört med 574 miljoner per 31 december 2015. Den indikerar en värdeökning på 59 procent. Men avgörande för PPM-spararna är faktiska anskaffningsvärden och försäljningsvärden, netto efter transaktionskostnader. -JL]

Läs mer: Svenska Dagbladet

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar