22 000 drabbade av Falcon, ett tiotal misstänkta

Jonas Lindmark 2017-05-05 | 16:08
Facebook Twitter LinkedIn

Snart ett år efter att Falcon Funds kastades ut från PPM, saknar de 22.000 svenskar som hade pengar i de tre Maltabaserade fonderna fortfarande drygt en miljard kronor. Deras innehav har minskat i värde med mellan 32 och 59 procent, plus att de gått miste om den värdeökning som skett i de flesta andra PPM-fonder. Revisionsbyrån KPMG, som idag förvaltar återstoden av Falconfonderna, kommer att betala ut lite mer när fonderna likvideras.

Den ansvariga åklagaren, Arne Fors, befinner sig just nu på besök på Malta tillsammans med tre andra kollegor för att träffa polis, åklagare, Maltas finansinspektion, KPMG på Malta och Maltas finanspolis. Ett tiotal personer är brottsmisstänkta i Falcon-härvan, efter att utredningen som pågått sedan i höstas har svällt, skriver SvD Näringsliv.

Läs mer: Svenska Dagbladet

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar