Årets orangea kuvert med PPM-info

Jonas Lindmark 2018-02-14 | 15:17
Facebook Twitter LinkedIn

Nästa vecka börjar årets utskick av orangea kuvert till 5,7 miljoner svenskar, med information om den statliga premiepensionen hos Pensionsmyndigheten (PPM). Nytt i år är att prognosen om den framtida pensionen och grafen med alternativa pensionsåldrar har tagits bort, kvar är en sammanställning med intjänat belopp, årets nya pensionsrätter och hur premiepension var investerad vid årsskiftet. Istället uppmanar brevet alla att logga in på www.pensionsmyndigheten.se och där få mer information om den framtida pensionen.

Utskicket av årsbesked pågår från 20 februari till 20 mars och samtidigt kommer myndigheten att genomföra både en reklamkampanj och en informationsturné kallad "Kuvertjakten". Detta är fjärde året som Pensionsmyndighetens medarbetare åker landet runt för att hjälpa

till med pensionsprognoser och svara på frågor, 120 anställda besöker 44 städer med målet att ha djupa samtal om pensionen med minst 10.000 människor.

Läs mer: Pensionsmyndigheten

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar