Morningstar startar eget Fond-SM

Vinnaren får fondandelar värda cirka 25.000 kronor från tävlingens sponsor Tundra, i Fond-SM som Morningstar starar 1 december. Men det är gratis att anmäla sig redan nu.

Jonas Lindmark 2011-11-11 | 15:12
Facebook Twitter LinkedIn

Tävlingen pågår från 1 december till 29 februari 2012, alltså i tre månader. Deltagarna får byta innehav i sin fondportfölj, som måste bestå av minst 4 fonder och max 10 fonder. Maximalt innehav i en enskild fond är 70 procent och minsta innehav är 5 procent.


Fondvalet görs bland drygt 600 fonder som marknadsförs i Sverige, har daglig rapportering av andelskursen och är registrerade som svenska fonder. Orsaker till att vi håller ned antalet fonder är främst att minska administrationen (till exempel när fonder läggs ned), dels att göra det lättare för tävlingens deltagare att få överblick över alternativen.


Tävlingen sponsras av Tundra Fonder och vinnaren som når högst avkastning under de 3 månaderna tävlingen pågår får som vinst fondandelar: värdet av 25 000 kr som investerats i Tundra Pakistanfond per den 1 december 2011.


Det är helt gratis att vara med i tävlingen, men det är bara tillåtet att delta med en portfölj per person. Övriga regler och möjlighet att registrera sig finns på en egen sida (längst till höger i menyn här ovanför).

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar