Andra omgången av Fond-SM

Vinnaren i höstens Fond-SM får minst 25.000 kronor från tävlingens sponsor Aberdeen. Morningstar startar tävlingen 1 september, men det är gratis att anmäla sig redan nu.

Jonas Lindmark 2012-08-14 | 13:25
Facebook Twitter LinkedIn

Förra året hade Morningstars tävling Fond-SM premiär och den blev en succé med över 1000 deltagare. Nu lanserar vi andra omgången och tävlingen pågår från 1 september till 30 november 2012, alltså även denna gång i tre månader.


Deltagarna får byta innehav i sin fondportfölj, som måste bestå av minst 4 fonder och max 10 fonder. Maximalt val i en enskild fond är 70 procent och minsta val är 5 procent.


Fondvalet görs bland ungefär 2100 fonder som marknadsförs i Sverige och har daglig rapportering av andelskursen. Under första omgången av Morningstars Fond-SM dominerades toppstriden av strategier som utnyttjar fonder av typen ”Bull och ”Bear”, så för att ge fler typer av strategier möjlighet att vinna ingår ETF inte i fondutbudet under andra omgången. Framöver är det möjligt att vi istället kompletterar med tävlingar där enbart ETF ingår.


Tävlingen sponsras av Aberdeen Asset Management och vinnaren som når högst avkastning under de 3 månaderna tävlingen pågår får förstapriset 25.000 kronor plus den eventuella värdeökning som genererats i fonden Aberdeen Global Latin America Equity S 2 under tävlingsperioden.


Det är helt gratis att vara med i tävlingen, men det är bara tillåtet att delta med en portfölj per person. Övriga regler och möjlighet att registrera sig finns på en egen sida (längst till höger i menyn här ovanför). En nyhet i andra omgången är att deltagarna kan starta egna grupper för att lättare tävla mot vänner och bekanta.

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar