Topplista med 10 populäraste fonderna

De tio mest klickade fonderna på Morningstars sajt den senaste veckan visas i en ny topplista.

Jonas Lindmark 2010-02-17 | 0:00
Facebook Twitter LinkedIn

Nu har vi skapat en tabell som visar de tio fonder har haft flest sidvisningar de senaste sju dagarna. Förutom fondernas namn innehåller tabellen antal klick och ett diagram för varje fond med utvecklingen de senaste 3 månaderna. Tabellen visas inledningsvis nere till höger på samtliga sidor på sajten.


Varje gång någon klickar för att få mer information om en enskild fond på sajten så räknas sidvisningen i en ny tabell i Morningstars databas. En gång per timme kontrolleras vilka tio fonder som fått flest klick de senaste sju dagarna. Vid midnatt varje dag flyttas mätperioden ett dygn.


Vid starten har de populäraste fond

erna mellan 1000 och 3000 klick. Flertalet fonder är högriskfonder som investerar på tillväxtmarknader och har stigit kraftigt i värde de senaste tre månaderna. Att dessa väcker störst nyfikenhet är rimligt eftersom hög risk ger större variation i värdeutvecklingen och därmed blir fonden mer spännande att följa för andelsägarna.

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar