Välj mellan en fondklass per fond

Nu kan du slippa se alla varianter av samma fond i sökningen, genom att kryssa i ”En fondklass per fond”.

Jonas Lindmark 2010-03-17 | 0:00
Facebook Twitter LinkedIn

Utomlands är det vanligt att en fond är uppdelad i fondklasser, där det som skiljer främst är avgifterna och reglerna för minsta insättning. Fondens innehav och därmed grunden för fondens avkastning är däremot samma för alla fondklasser, vilket gör att även många andra nyckeltal är snarlika eller identiska. Dessutom är det ofta bara en av fondklasserna som är tillgänglig för en normal svensk fondsparare, så för att underlätta jämförelser mellan fonder har Morningstar nu lagt till en möjlighet att enbart se en fondklass per fond.


Detta nya alternativ finns som en kryssruta på andra raden i sökningen, till höger om kryssrutan ”Enda

st PPM-fonder”.


Samma urval som fondindex


Urvalet är samma som i Morningstars fondindex för jämförelser av fonders avkastning inom den svenska marknaden: I första hand ingår den fondklass som är valbar hos PPM, i andra hand den äldsta, i tredje hand den som har andelskurs i svenska kronor, i fjärde hand den som har lägst minsta insättning.

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar